SUMMER CAMP - ΟΙ SOS ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΞΕΓΝΟΙΑΖΟΥΝ!

SUMMER CAMP - ΟΙ SOS ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΞΕΓΝΟΙΑΖΟΥΝ!

SUMMER CAMP - ΟΙ SOS ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΞΕΓΝΟΙΑΖΟΥΝ!

Η συμμετοχή παιδιών και εφήβων σε καλοκαιρινές ημερήσιες αθλητικές δραστηριότητες (summer camp) θα διέπεται από τις τρέχουσες οδηγίες. Το καλοκαίρι (και ο καύσωνας μαζί του) έφτασε και μπορεί για τα παιδιά να είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου, όμως χρειάζεται προετοιμασία και προστασία για να είναι ταυτόχρονα και ασφαλής, ειδικά αν επιλέξουν και κάποιο summer camp για τις διακοπές τους!

Ειδικότερα, η φετινή χρονιά - όπως και η περσινή- είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς οι κατασκηνωτές θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί λόγω του κορονοιού και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Απαραίτητα εφόδια για τον καύσωνα

Τα… σύνεργα που είναι απαραίτητα για ένα καλοκαίρι γεμάτο απολαύσεις και με όσο το δυνατόν μικρότερη πιθανότητα απρόοπτων, δυσάρεστων καταστάσεων είναι:

  • Αντιηλιακό

Μην ξεχνάτε να βάζετε αντιηλιακό στο παιδί ή μάθετέ του να το εφαρμόζει μόνο του! Εξηγήστε του τα οφέλη της αντιηλιακής προστασίας και -γιατί όχι- μετατρέψτε τη διαδικασία σε ένα αστείο παιχνίδι ζωγραφίζοντας, για παράδειγμα, με το αντιηλιακό στο πρόσωπό του.

  • Καπέλο

Το καπέλο για τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να γίνεται η… προέκταση του χεριού μας κι αυτό ισχύει για όλους και, βέβαια, για τα παιδιά. Τα καπέλα με κορδόνι βολεύουν αρκετά, καθώς το παιδί μπορεί να επιδοθεί στις δραστηριότητες του χωρίς να ανησυχήσει ότι θα χάσει το καπέλο του.

  • Γυαλιά Ηλίου

Οι βλαβερές συνέπειες του ήλιου επηρεάζουν και τα μάτια του παιδιού, γι’ αυτό και η καλύτερη λύση είναι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Ρωτήστε τον οφθαλμίατρο και τον οπτικό σας για τον σκελετό και τους φακούς που είναι κατάλληλοι για τα μάτια του παιδιού σας.

  • Νερό

Είτε στο παγούρι είτε στο μπουκαλάκι, το νερό δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το παιδί , πόσο μάλλον το καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη. Η σωστή ενυδάτωση  είναι εξαιρετικής σημασίας για όλες τις λειτουργίες του σώματος.

  • Ελαφριά Ρούχα

Προτιμήστε ρούχα από ελαφρά υφάσματα που δε θα προκαλούν παραπάνω εφίδρωση στο παιδί και τα οποία δε θα το εμποδίζουν στις κινήσεις του.

  • Ισορροπημένη Διατροφή

Ειδικά το καλοκαίρι, η κατανάλωση των φρούτων και των λαχανικών θα πρέπει να ενισχύεται. Λόγω της ζέστης, δε, μπορεί το παιδί να μην τρώει πολύ φαγητό, γι’ αυτό και του ετοιμάζουμε μικρά και θρεπτικά γεύματα, αποφεύγοντας τα «βαριά» φαγητά, λόγου χάρη τηγανιτά ή με σάλτσες. Μην ξεχνάτε τα σνακ μεταξύ των γευμάτων και φροντίστε να μην τα ξεχνάνε ούτε τα παιδιά σας!

Οδηγίες για Summer Camp εν μέσω κορονοιού

  • Εάν το παιδί εμφανίσει συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δύσπνοια, πονόλαιμο, κόπωση, διάρροια και ανοσμία δε θα πρέπει να προσέλθει στην κατασκήνωση.
  • Το παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα ώστε να μπορεί να απολυμαίνει ανά πάσα στιγμή τα χέρια του και τα προσωπικά του αντικείμενα.
  • Οι χειραψίες και οι αγκαλιές μεταξύ των campers δυστυχώς απαγορεύονται!