ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
SOS Doctors contact
1
ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟ 1016
Ιδιωτικά Ιατρεία στο Κέντρο
2
ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ
Emergency care
3
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ βρίσκονται σε 24ωρη εφημερία, 365 ημέρες το χρόνο, γιορτές και αργίες για να φτάσουν το συντομότερο στο σπίτι του ασθενούς που τους χρειάζεται.

Η ανάγκη για γιατρό στο σπίτι και η σημασία της ιατρικής εξέτασης ενός ασθενή στο περιβάλλον του οδήγησαν στη δημιουργία της οργάνωσης SOS ΙΑΤΡΟΙ το 1993 στην Αθήνα.

ΓΙΑΤΡΟΙ 24 ΩΡΕΣ – ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ είναι ειδικευμένοι γιατροί κατ’ οίκον που μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα των εκτάκτων περιστατικών όλο το εικοσιτετράωρο, Σάββατο, Κυριακή και αργίες.

Οι κάτωθι ειδικότητες γιατρών μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα όλα τα επείγοντα κατ’ οίκον σε Αθήνα.

Παθολόγος     Καρδιολόγος     Ορθοπεδικός     Ψυχίατρος     Οφθαλμίατρος

Παιδίατρος     Νευρολόγος     Χειρουργός     Ουρολόγος     Δερματολόγος

Γαστρεντερολόγος     Γυναικολόγος     Πνευμονολόγος     Οφθαλμίατρος

Ωτορινολαρυγγολόγος     Οδοντίατρος

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ SOS ΙΑΤΡΩΝ

9 στους 10 ασθενείς, σύμφωνα με μελέτη των SOS ΙΑΤΡΩΝ σε Αθήνα, δεν χρειάστηκαν να μετακινηθούν άσκοπα και να ταλαιπωρηθούν αναζητώντας ιατρική βοήθεια σε νοσοκομεία.

Οι γιατροί στο σπίτι μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα το πρόβλημά τους κατ’ οίκον με πιο οικονομικό κόστος άμεσα και αποφεύγοντας την διακομιδή τους στα επείγοντα.

Η ιατρική επίσκεψη που παρέχουν οι SOS γιατροί 24 ώρες το 24ωρο στο σπίτι του ασθενούς, αναγνωρίζεται από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα ως το φιλικότερο μοντέλο πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άτομα μεγάλης ηλικίας και ασθενείς με κινητικά ή χρόνια νοσήματα, ο SOS γιατρός στο σπίτι προσφέρει αποτελεσματική και ανθρώπινη φροντίδα.

Παράλληλα, οι ασθενείς αποφεύγουν τις άσκοπες εισαγωγές στα νοσοκομεία και απαλλάσσονται από πρόσθετες ταλαιπωρίες, όπως η αναμονή στα εξωτερικά ιατρεία.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ 24 ΩΡΕΣ

Καλέστε στο 1016 για γιατρό κατ΄ οίκον από σταθερό ή κινητό.

Ο συντονισμός κάθε κλήσης γίνεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου των SOS ΙΑΤΡΩΝ, ώστε ο ειδικευμένος γιατρός στο σπίτι να φτάσει αμέσως στο πλευρό του ασθενούς.

Συγκερκιμένα, ο συντονιστής SOS ΙΑΤΡΟΣ απαντά στην κλήση και καταγράφει τα συμπτώματα, ώστε να επιλέξει την κατάλληλη ειδικότητα ιατρού. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι οδηγίες που δίνει ο συντονιστής SOS ΙΑΤΡΟΣ στους ασθενείς ή στο περιβάλλον τους όταν έχουν καταληφθεί από πανικό.

Στη συνέχεια, ένας SOS Ιατρός σπεύδει κατ΄ οίκον στο πλευρό του ασθενή στο συντομότερο χρόνο με ειδικά εξοπλισμένο όχημα που διαθέτει φάρο, γεγονός που εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο περιστατικό.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Εκτός από την ιατρική επίσκεψη στο σπίτι, παρέχεται όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το κάθε πρόβλημα υγείας. Δίνεται η δυνατότητα διακομιδής με ασθενοφόρο, καθώς και για διαγνωστικές εξετάσεις ή νοσηλεία στο σπίτι.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ SOS ΙΑΤΡΟ

Ο εφημερεύων γιατρός κατ’ οίκον εξετάζει τον άρρωστο στο οικείο περιβάλλον του, το οποίο αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών για το ιστορικό της υγείας του ασθενούς και τις συνθήκες θεραπείας του. Παράλληλα, στο σπίτι του ασθενούς πραγματοποιούνται άμεσα και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις καθώς και νοσηλεία κατ’ οίκον σε Αθήνα από έμπειρους νοσηλευτές - πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό. Ο SOS γιατρός ενημερώνει τόσο τον ασθενή όσο και τον θεράποντα ιατρό πάντοτε με ιατρική γνωμάτευση, καθώς είναι φιλοσοφία των SOS ΙΑΤΡΩΝ, να μην επιδιώκεται σε καμία περίπτωση ο παραγκωνισμός του θεράποντος ή οικογενειακού γιατρού του ασθενούς παρά μόνο η αντικατάστασή τους την κρίσιμη στιγμή.

Ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, η τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας, η συνεχής αξιολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και η συσσωρευμένη εμπειρία που έχει κάθε εφημερεύων γιατρός στο σπίτι για την επείγουσα ιατρική και την κατ’ οίκον νοσηλεία βοηθούν στην πληρέστερη αντιμετώπιση των περιστατικών στο χώρο του ασθενούς.

Ο SOS γιατρός στο σπίτι μένει δίπλα στον ασθενή ώσπου να ξεπεραστεί η κρίση, διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό ανά ειδικότητα για περίθαλψη κατ' οίκον.

SOS ΙΑΤΡΟΙ - ΤΙΜΕΣ

Η αμοιβή της ιατρικής εξέτασης των SOS ΙΑΤΡΩΝ είναι καθορισμένη και εκδίδεται πάντοτε με απόδειξη, την οποία ο ασθενής μπορεί να την υποβάλλει στον ασφαλιστικό του φορέα ή στην εφορία.

SOS ΙΑΤΡΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση του περιστατικού, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ τηλεφωνούν στον ασθενή προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο της υγείας του αλλά και στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης των προσφερόμενων υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ