Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ αποτελούν την πρώτη Ελληνική οργάνωση ελευθεροεπαγγελματιών ειδικευμένων ιατρών με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή κατ' οίκον ιατρικών υπηρεσιών σε έκτακτα περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο.

Ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα συνεργάζεται με 120 γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων: καρδιολόγους, παθολόγους, πνευμονολόγους, χειρουργούς, παιδίατρους, ορθοπεδικούς, ψυχιάτρους, νευρολόγους, γαστρεντερολόγους, ουρολόγους, παιδοχειρουργούς, αναισθησιολόγους, δερματολόγους, οφθαλμίατρους, Ω.Ρ.Λ., γυναικολόγους και ενδοκρινολόγους.

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ είναι αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενη και οικονομικά ανεξάρτητη εταιρεία, που συντηρείται με την καταβολή εκ μέρους των συνεργατών ιατρών, μέρους της αμοιβής των ιατρικών επισκέψεων.

Η φιλοσοφία των SOS ΙΑΤΡΩΝ είναι ότι αποτελεί υποχρέωση του SOS ΙΑΤΡΟΥ να σπεύσει στο πλευρό του ασθενούς που τον καλεί, μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα, οποιαδήποτε μέρα, οποιαδήποτε ώρα.

Γι' αυτό το λόγο οι SOS ΙΑΤΡΟΙ δε λειτουργούν με τα πρότυπα των ασφαλιστικών εταιρειών, δηλαδή με εγγραφές μελών ή συνδρομές. Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ βρίσκονται σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο (ακόμα και γιορτές και αργίες) για να φθάσουν αμέσως στο σπίτι κάθε ασθενούς που θα τους καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο 1016.

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ πιστεύουν ότι στα έκτακτα περιστατικά χρειάζεται επείγουσα παροχή ιατρικών υπηρεσιών ή ιατρική νοσηλεία κατ΄οίκον αλλά όχι οπωσδήποτε και εισαγωγή σε νοσοκομείο. Η επίσκεψη στο σπίτι του ασθενούς, μέσα στο οικείο περιβάλλον του, που είναι πηγή πληροφοριών κεφαλαιώδους σημασίας για την υγεία του, αποτελεί μια Ευρωπαϊκή παράδοση στον τρόπο εξάσκησης της ιατρικής. Επιπλέον, η επίσκεψη του ιατρού στο σπίτι αποτελεί μια λύση πολύ πιο οικονομική.

Στο πλαίσιο της πολυετούς λειτουργίας τους, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ έχουν αναπτύξει πολύ σημαντικό ερευνητικό έργο, που περιλαμβάνει ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα ιατρικά περιοδικά.