Οφθαλμολογική Εξέταση στο Σπίτι

Πολλοί συνάνθρωποί μας είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι και αδυνατούν να εξετασθούν σε οφθαλμολογικό ιατρείο.
Σκλήρυνση κατά πλάκας (απομυελινωτική νόσος) ,ορθοπεδικά προβλήματα, ρευματολογικά νοσήματα, ψυχική νόσος, αγοραφοβία, μεγάλη ηλικία, οργανικό ψυχοσύνδρομο, νόσος Parkinson, αστάθεια βάδισης αποκλείουν κάποιες κοινωνικές ομάδες από την αναγκαία οφθαλμολογική εξέταση για διαθλαστικούς λόγους τουλάχιστον.

Λύση στο υπαρκτό αλλά όχι εύκολα αναγνωρίσιμο πρόβλημα δίνει η οφθαλμολογική ομάδα των SOS ΙΑΤΡΩΝ που με τη δεκαετή τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει καθιστά τις προαναφερόμενες κοινωνικές ομάδες ομότιμες στο δικαίωμα διαθλαστικής εξέτασης.

  • Η εξέταση γίνεται στο χώρο του ασθενούς με τη βοήθεια υπερσύγχρονων φορητών μηχανημάτων και χορηγείταισυνταγή γυαλιών που χορηγείται από τον ΕΟΠΥΥ.
  • Εάν δεν είναι ικανοποιητική η οπτική οξύτητα γίνεται διερεύνηση με έλεγχο του αμφιβληστροειδή μεβυθοσκόπηση.
  • Εάν η πάθηση αντιμετωπίζεται χειρουργικά, ο εξεταζόμενος μεταφέρεται με τα ασθενοφόρα της εταιρείας σε οφθαλμολογική κλινική για χειρουργική επέμβαση, ή διενέργεια περιφακιοτομής οπίσθιας με χρήση yag laser χωρίς νοσηλεία.

Συνηθέστερες αιτίες που τα γυαλιά δεν ικανοποιούν.

  • Καταρράκτης που δεν έχει χειρουργηθεί,
  • παθήσεις ωχράς κηλίδας
  • θόλωση οπισθίου περιφακίου σε ήδη χειρουργημένους οφθαλμούς

Τα δέκα προηγούμενα χρόνια με τουλάχιστον 1100 περιστατικά διαθλαστικής εξέτασης στο χώρο του ασθενούς μας δίνουν την ικανοποίηση ότι όσοι μας εμπιστεύθηκαν με χαμηλό κόστος και χωρίς καθόλου ταλαιπωρία μετακίνησης βελτιστοποίησαν την οπτική τους οξύτητα ή προγραμμάτισαν τη χωρίς νοσηλεία οφθαλμολογική τους επέμβαση.
Επισημαίνουμε επίσης ότι καμία άλλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στο σπίτι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν παρέχει τη δυνατότητα οφθαλμολογικής εξέτασης.
Η άρτια οργάνωση της οφθαλμολογικής ομάδας των SOS ΙΑΤΡΩΝ σε συνδυασμό με την οργανωμένη μετακίνηση με τα ασθενοφόρα της εταιρείας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην βελτίωση και διατήρηση της οπτικής οξύτητας.