ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΟΙ SOS ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΟΙ SOS ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΟΙ SOS ΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ

Απλές ιατρικές συμβουλές για απρόοπτα

Η ενημέρωση και η γνώση του τι πρέπει να κάνει ο ασθενής ή το περιβάλλον του σε περίπτωση ατυχημάτων ή ασθένειας είναι καθοριστικής σημασίας για την αποφυγή του πανικού. Γι’ αυτό οι SOS ΙΑΤΡΟΙ δίνουν κάποιες απλές ιατρικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε τα πρώτα λεπτά του συμβάντος.

Πρώτες βοήθειες για κάθε περίπτωση

  • Λιποθυμικό επεισόδιο: Μη μετακινείτε τον ασθενή και σηκώστε τα πόδια του ψηλά, πάνω από το ύψος του κεφαλιού. Απελευθερώστε τα ρούχα που μπορεί να τον σφίγγουν.
  • Κόψιμο: Καθαρίστε το τραύμα με άφθονο τρεχούμενο νερό. Με ψυχραιμία δείτε από πού βγαίνει το αίμα και πιέστε με καθαρή πετσέτα και πάγο. Αν το κόψιμο είναι βαθύ και η αιμορραγία επιμένει, επικοινωνήστε με ιατρό.
  • Υψηλός πυρετός: Τοποθετείστε κομπρέσες στο μέτωπο με κρύο νερό και χορηγείστε πολλά υγρά (νερό, τσάι, πορτοκαλάδα) για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Δώστε απλά αντιπυρετικά και αν χρειαστεί κάντε ένα χλιαρό μπάνιο
  • Αιμορραγία από τη μύτη: Ξαπλώστε και πιέστε ανάμεσα από τα φρύδια τη ράχη της μύτης. Αν η αιμορραγία επιμένει τοποθετείστε πάγο στη ρίζα της μύτης. Αν ξεπεράσει τα 10-15 λεπτά επικοινωνήστε με ιατρό.
  • Ατύχημα – πέσιμο: Αν υπάρχει υποψία κατάγματος από πέσιμο μη μετακινείτε τον ασθενή από εκεί που βρίσκεται και απλώς βολέψτε τον με μαξιλάρια μέχρι να έρθει ο ιατρός
  • Εμετός – Διάρροια: Δώστε υγρά γιατί ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι μεγάλος (νερό, τσάι, κόκα-κόλα αραιωμένη με νερό – απαγορεύονται γάλα, πορτοκαλάδα, λεμονάδα, καφές). Εφόσον τα συμπτώματα υποχωρούν δώστε ελαφριά τροφή, διαφορετικά καλέστε ιατρό.

 

Οι SOS Ιατροί, ή αλλιώς «Ιατροί της πόλης», όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εφημερεύουν στο 1016, μέρα και νύχτα, Κυριακές και αργίες, για να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όσους τη χρειαστούν.

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ καλύπτουν όλες τις βασικές ειδικότητες:

Παθολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος, Πνευμονολόγος, ΩΡΛ, Γαστρεντερολόγος, Νευρολόγος, Χειρούργος, Ψυχίατρος, Οδοντίατρος, Μικροβιολόγος, Ακτινολόγος, Αναισθησιολόγος, Δερματολόγος, Οφθαλμίατρος, Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Γυναικολόγος.

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ πραγματοποιούν ιατρικές εξετάσεις στο σπίτι χωρίς ταλαιπωρία (γενικές εξετάσεις αίματος-ούρων, ακτινογραφίες, triplex, υπέρηχους κλπ).

Χρειάζεσαι συμβουλές από γιατρό;
Θέλεις επίσκεψη γιατρού;
Κάλεσε τώρα 1016 για επίσκεψη γιατρού στο σπίτι ή στο κοντινότερο SOS ιατρείο!