ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ" ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

παρουσίαση βιβλίου λάρισα
Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λάρισας, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Βιβλιοπωλείο Καλτσάς, έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Αρχές και η Άσκηση της Αφηγηματικής Ιατρικής».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου (Ρούσβελτ 57, Λάρισα).
(Η είσοδος είναι δωρεάν)

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει o δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης

Πνευμονολόγος, Καθηγητής Ιατρικής και Πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γιώργος Θεοχάρης

Παθολόγος, Πρόεδρος των SOS ΙΑΤΡΩΝ, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής-Ευρωκλινική Αθηνών

Ηλίας Κουρκούτας

Κλινικός Ψυχολόγος, Καθηγητής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Ποιητής, Μεταφραστής, Συγγραφέας

 

Μετά την Ανθρώπινη Ιατρική, το βιβλίο Οι Αρχές και η Άσκηση της Αφηγηματικής Ιατρικής, αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Ιατρικές Ανθρωπιστικές Σπουδές", η οποία εκδίδεται υπό την επιστημονική διεύθυνση και επιμέλεια του Γιώργου Θεοχάρη, Παθολόγου και Προέδρου των SOS ΙΑΤΡΩΝ.

Η αφηγηματική ιατρική αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο πεδίο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι γιατροί επιχειρούν να κατανοήσουν σε βάθος πώς οι εμπειρίες που έχουν βιώσει οι ασθενείς επηρεάζουν την υγεία των τελευταίων. Η άσκηση της ιατρικής αυτού του τύπου ενθαρρύνει τους ασθενείς να αφηγούνται την ιστορία τους, διαδικασία η οποία θα βοηθήσει τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα την ασθένεια, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συλλέγουν για τις ζωές των ασθενών τους.

Έχοντας ως βάση τις ανθρωπιστικές αρχές και αντιλήψεις, η αφηγηματική ιατρική στοχεύει και τελικά συμβάλλει σε μια ιατρική περίθαλψη βασισμένη στην εμπιστοσύνη και στην αξιοπιστία, στην ταπεινότητα και στην αμοιβαία αναγνώριση.

Σας περιμένουμε με χαρά και θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα τη συμβολή σας στην ευρύτερη κοινοποίηση της εκδήλωσης.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ