Δ' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΕΕΙ 2017

4-sunedrio-eeeei

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της ΕΕΕΕΙ με θέμα «Το Επείγον στο Σπίτι», που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Divani Caravel το διήμερο 10-11 Νοεμβρίου με την υποστήριξη των SOS ΙΑΤΡΩΝ.

Η κήρυξη της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου σηματοδοτήθηκε από τη βράβευση του Καθηγητή, κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, ο οποίος εξήρε το έργο των SOS ΙΑΤΡΩΝ, αναγνωρίζοντας, με την εμπνευσμένη ομιλία του, την αναγκαιότητα και την αξία της κατ’ οίκον ιατρικής φροντίδας των ασθενών.

Highlights του Συνεδρίου

 • Γιατροί από όλες τις ειδικότητες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες ομιλίες σε μια ποικιλία θεμάτων (πολλά από αυτά αιχμής) όπως:
  • Φροντίδα του τελικού ασθενούς στο σπίτι
  • Νευροχειρουργικά περιστατικά στο σπίτι
  • Λοιμώξεις
  • Επείγοντα καρδιολογικά συμβάντα στο σπίτι
 • Ο παθολόγος και πρόεδρος των SOS ΙΑΤΡΩΝ, Γιώργος Θεοχάρης, παρουσίασε την εντεκάχρονη μελέτη (2005-2015) που προέκυψε ύστερα από ένα δείγμα 335.212 επισκέψεων των SOS ΙΑΤΡΩΝ στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 • Τέσσερα παράλληλα σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου. Χολοκυστεοστομία από τον ακτινολόγο Σ. Γρηγοριάδη και Ορθοσωμία από την ορθοπεδικό Κ. Κούρου την πρώτη μέρα για να ακολουθήσει η μέθοδος ΚΑΡΠΑ από την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και το Tai Chi Chuan από τον Β. Τάρμπα τη δεύτερη.
 • Οι ηθοποιοί Λένα Γιάκα και Γιάννης Δρακόπουλος, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Στέλλας Σερέφογλου, παρουσίασαν ένα ολιγόλεπτο μονόπρακτο του συγγραφέα Σάκη Σερέφα με θέμα την εύθραυστη τρίτη ηλικία, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Γ.Θεοχάρης
Ο κ.Θεοχάρης στο βήμα
Δ' Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο
Η στιγμή της βράβευσης του Χαράλαμπου Μουτσόπουλου από τον Πρόεδρο των SOS ΙΑΤΡΩΝ, Γιώργο Θεοχάρη και τον Πρόεδρο της ΕΕΕΕΙ, Σπύρο Μπάρμπα
Χαράλαμπος Μητσόπουλος
Ο κ. Μουτσούπολος ενώ παρουσιάζει τα οφέλη της εξωνοσοκομειακής ιατρικής
Οικονόμου Μιχάλης SOS Ιατρός
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γαστρεντερολόγου και μέλος του ΔΣ της ΕΕΕΕΙ, Μιχάλη Οικονόμου
Φάλαγγας Ματθαίος ομιλία
Ομιλία του Παθολόγου-Λοιμωξιολόγου, Ματθαίου Φαλάγγα
Δ' Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της ΕΕΕΕΙ 2017
Το θεατρικό δίδυμο του Συνεδρίου, Λένα Γιάκα και Γιάννης Δρακόπουλος
Συνέδριο ΕΕΕΙ Νοέμβρης 2017
Ο Πρόεδρος των SOS ΙΑΤΡΩΝ, κ.Θεοχάρης μαζί με τον βραβευθέντα Καθηγητή, κ.Μουτσόπουλο.
Καθηγητής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος
Ο Καθηγητής, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος στο βήμα