25 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΩΡΑΣ

25 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΩΡΑΣ

25 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΩΡΑΣ

Μάιος 1993

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ ξεκινούν στην Αθήνα ένα εγχείρηµα που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως πρωτοποριακό, καθώς ανταποκρινόταν στις ανάγκες όλων των ασθενών και ειδικότερα εκείνων µε κινητικά προβλήµατα ή, γενικά, µε εύθραυστη υγεία.

Ο γιατρός δε βρίσκεται (µόνο) στο νοσοκοµείο ή στο ιατρείο του, αλλά φτάνει, 24 ώρες το 24ωρο, στον οικείο χώρο των πασχόντων. Μέρα και νύχτα, χειµώνα και καλοκαίρι, καθηµερινές και αργίες, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ ανεβαίνουν σκάλες και συναντούν τον άρρωστο µε οποιοδήποτε έκτακτο ιατρικό πρόβληµα, σε κάθε γειτονιά της πόλης. 25 χρόνια µετά, «επιµένουν» στις κατ' οίκον ιατρικές επισκέψεις, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, διαθέτοντας ένα δίκτυο εξειδικευµένων και εκπαιδευµένων ιατρών 20 κλινικών ειδικοτήτων, έµπειρους νοσηλευτές, ειδικά εξοπλισµένα οχήµατα, κατάλληλο ιατροφαρµακευτικό εξοπλισµό και άρτια εφοδιασµένα ασθενοφόρα.

Επίσης, αναλαµβάνουν την οργάνωση της κατ' οίκον νοσηλείας σε υπερήλικες, που δεν επιθυµούν να µετακινηθούν από την οικία τους και ασχολούνται µε τις νέες τάσεις της Σύγχρονης Ιατρικής, όπως την Παρηγορητική Φροντίδα, την Επείγουσα Ιατρική των ηλικιωµένων, την Ορθογηριατρική κ.ά.. Η ιατρική κάλυψη πλείστων εκδηλώσεων αποτελεί έναν ακόµη τοµέα στον οποίο δραστηριοποιείται έντονα και επιτυχηµένα η εταιρεία, καθώς ολοένα και περισσότεροι σηµαντικοί πολιτιστικοί, αθλητικοί και δηµόσιοι φορείς, εµπιστεύονται τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ. Παράλληλα, είµαστε υπεύθυνοι για την υγεία πολλών τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα µας και, συχνά, οργανώνουµε τον επαναπατρισµό τους µέσω αεροµεταφοράς στη χώρα από την οποία προέρχονται. Το επείγον δεν έχει ωράριο και ραντεβού, πράγµα που οι SOS ΙΑΤΡΟΙ γνωρίζουν καλά.

Ο Γεώργιος Θεοχάρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, γράφει:

25 χρόνια μετά. Με τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ στοχεύσαµε να δηµιουργήσουµε µια υπηρεσία που σέβεται τις ανάγκες του τυπικού ασθενούς, για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε έναν αξιόπιστο φορέα υγείας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ηµέρες την εβδοµάδα. Κάθε ασθενής, επιπλέον, θα ήθελε αυτός ο φορέας υγείας να τον γνωρίζει, να νοιάζεται γι' αυτόν και να τον καθοδηγεί µέσα στο λαβύρινθο της υπερειδικευµένης Ιατρικής του σήµερα. Καταφέραµε να ικανοποιήσουµε πολλά από αυτά. Στα 25 χρόνια επισκεφθήκαµε πάνω από 700.000 έκτακτα περιστατικά και τα περισσότερα από αυτά αντιµετωπίστηκαν αποτελεσµατικά στο σπίτι, χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκοµείο.

Προσφέραµε εξειδικευµένη και εξατοµικευµένη ιατρική φροντίδα κατ' οίκον, η οποία, σύµφωνα µε τα παγκόσµια δεδοµένα, θεωρείται VIP Ιατρική σκεφτείτε ότι σε όλες τις χώρες του κόσµου, µόνο οι γενικοί ιατροί κάνουν επισκέψεις στο σπίτι. Παράλληλα, προσφέραµε δωρεάν τηλεφωνικές συµβουλές σε εκατοµµύρια ανθρώπους µε έκτακτο πρόβληµα υγείας.

Η δράση µας περιγράφεται και αξιολογείται επιστηµονικά, τόσο στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία, όσο και σε παγκόσµια ιατρικά συνέδρια, αποτελώντας ένα µοναδικό µοντέλο άσκησης της εξωνοσοκοµειακής εξειδικευµένης επείγουσας Ιατρικής. Όπως συνηθίζω να λέω, ήµασταν µία start up εταιρεία, προτού υπάρξουν οι start up.

*Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στην επιχειρηματική έκδοση "ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ", που κυκλοφόρησε για τρίτη χρονιά από την ICAP Group και διανεμήθηκε δωρεάν με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2018

 

 

Γεώργιος Θεοχάρης

Παθολόγος, Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος των SOS IATPΩΝ,  Ευρωκλινική Αθηνών