Ψηφιακή ακτινογραφία

Μια υψηλού επιπέδου υπηρεσία

Η ψηφιακή μορφή αποτελεί εξέλιξη των ψηφιοποιημένων. Η αρχική εικόνα μετατρέπεται απευθείας σε ηλεκτρονική μορφή, σε ειδικό laptop, εντός της οικίας του εξεταζόμενου και όχι σε ειδικό όχημα.
Αντίθετα, στις ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες η διαδικασία τους απαιτούσε τη μεταφορά στο όχημα επεξεργασίας όπου η αρχική εικόνα με την παρεμβολή ψηφιοποιητή μετατρεπόταν σε ηλεκτρονική.

 • Με τη χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας
 • Αμέσως τα αποτελέσματα με υπογραφή ακτινολόγου
 • Κατάλληλο για δύσκολες διαγνωστικά περιπτώσεις

 

Με προδιαγραφές των SOS ΙΑΤΡΩΝ


Πλεονεκτήματα ψηφιακής ακτινογραφίας

 • Xαμηλότερη δόση ακτινοβολίας-μέγιστη ακτινοπροστασία.
  Η δόση ακτινοβολίας περιορίζεται κάτω από το μισό και αποτελεί την πιο ασφαλή ακτινοπροστατευτική μέθοδο.
 • Eξαιρετική ποιότητα εικόνας –υψηλή χωρική διακριτική ικανότητα –χαμηλός θόρυβος.
  Έχουμε υψηλή ποιότητα εικόνας ακόμα και σε μεγάλη μεγέθυνση, όταν επιθυμούμε να εστιάσουμε σε μια περιοχή ενδιαφέροντος.
 • Eλάχιστος χρόνος εξέτασης.
  Η ανάκτηση της εικόνας γίνεται εντός της οικίας του εξεταζομένου, έτσι εξασφαλίζεται ελάχιστος χρόνος εξέτασης.
  Σε πραγματικό χρόνο ο ασθενής και ο ορθοπαιδικός βλέπουν την ακτινογραφία, γλυτώνοντας ώρα. Ο ορθοπαιδικός σε ένα κάταγμα μπορεί να βεβαιωθεί για τη δουλειά του. Μέσω του laptop έχει τη δυνατότητα να «σβήσει» την εικόνα του φρέσκου γύψου, ώστε να φανεί η ανατομική δομή και να εστιάσει στην υποκείμενη παθολογία κατάγματος, επιβεβαιώνοντας τη σωστή τοποθέτηση γύψου.
 • Για δύσκολες διαγνωστικά περιπτώσεις
  Η ψηφιακή ακτινογραφία ενδείκνυται επίσης σε δύσκολες διαγνωστικά περιπτώσεις, αφού απεικονίζει με εξαιρετική ευκρίνεια τα μικρορωγμώδη κατάγματα (περιοχή σκαφοειδούς) . Δίνει την διάγνωση κυρίως σε αδιευκρίνιστα ορθοπεδικά περιστατικά (π.χ. κάταγμα οροφής κοτύλης, ρωγμώδη κατάγματα μεταταρσίων και μετακαρπίων, κάταγμα μεσογλήνιων επαρμάτων κατά γόνυ αρθρώσεων) με ταυτόχρονη αποφυγή (και όχι αντικατάσταση) πολυπλοκότερων απεικονιστικών εξετάσεων π.χ. υπολογιστική τομογραφία
 • Συγχρονισμένη δράση θεράποντος – ακτινολόγου
  Επιπλέον, η γρήγορη ανάκτηση της ακτινολογικής εικόνας παρέχει την δυνατότητα για απόλυτα συγχρονισμένη δράση θεράποντος ιατρού και ακτινολόγου (περιπτώσεις ανατάξεων εξαρθρημάτων, τοποθετήσεις γύψων κτλ) και επείγοντες θεραπευτικούς χειρισμούς, καθώς είναι πλέον εφικτός ο έλεγχος της ιατρικής πράξης υπό την καθοδήγηση της ψηφιακής ακτινογράφησης.
 • Ενδείκνυται σε νεαρά άτομα και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, όταν συντρέχουν λόγοι αδυναμίας μετακίνησης, λόγω απαίτησης χαμηλότερης δόσης ακτινοβολίας χωρίς απώλεια διαγνωστικής πληροφορίας (υψηλή ποιότητα απεικόνισης).
 • Συντονισμός μόνο από τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ, παροχή κατ’ οίκον μόνο από τους συνεργάτες μας. Ορισμένα ιδιωτικά κάνουν ψηφιακές αλλά ΟΧΙ επί κλίνης, άρα ουσιαστικά είναι μια αληθινά πρωτοποριακή υπηρεσία.

ΑΜΟΙΒΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Είδος Ακτινογραφίας Κλήση Αμοιβή
Ψηφιοποιημένη ακτινογραφία Καθημερινή, 07:00-22:30 130€
Ψηφιοποιημένη ακτινογραφία Σάββατο, Κυριακή, Αργίες, Νύχτα (22:30-07:00) 150€
Ψηφιακή ακτινογραφία Καθημερινή, 07:00-22:30 150€
Ψηφιακή ακτινογραφία Σάββατο, Κυριακή, Αργίες, Νύχτα (22:30-07:00) 170€
Λήψη επιπλέον οργάνου Επιπλέον κόστος 20€ ή 40€

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την αμοιβή των ακτινογραφιών ή το επιπλέον κόστος ανά όργανο λήψης, επικοινωνήστε με το συντονιστικό μας κέντρο 1016 όλο το 24ωρο.

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ Τιμή με γνωμάτευση Επιπλέον λήψη
Όλες οι ακτινογραφίες 100 € 20€

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αμοιβές ακτινογραφιών επικοινωνήστε με το συντονιστικό μας κέντρο 1016 όλο το 24ωρο.