8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η πρόκληση να είσαι Γυναίκα SOS Ιατρός

Σε μία Αθήνα, που με γεωμετρική πρόοδο χάνει την φιλικότητα αλλά και την ταυτότητά της, που οι κοινωνικές αλλαγές κλονίζουν την συνοχή και την ασφάλεια του πολίτη, μία πρωτότυπη επαγγελματική ιδιότητα έρχεται να κάνει την διαφορά:
Ο λόγος για τις γυναίκες SOS ΙΑΤΡΟΥΣ.

Εφημερεύουν εν κινήσει αργίες, νύχτες μέσα στα αυτοκίνητα της οργάνωσης SOS ΙΑΤΡΟΙ, με στόχο την αντιμετώπιση ασθενών στο σπίτι.
Το ίδιο βέβαια το επάγγελμα έχει και τις ιδιαιτερότητές του. Χρειάζεται όραμα να το λειτουργείς αποτελεσματικά. 24ωρη εφημερία σε αντίξοες συνθήκες μέσα στην πόλη, να φτάνεις τον ασθενή, να ελέγχεις τον πανικό του και να τον κάνεις να νιώσει ασφαλής.

Το να είναι γυναίκα SOS ΙΑΤΡΟΣ, σημαίνει ότι έχει το πρόσθετο ενδιαφέρον που προκύπτει από την κάλυψη κάθε περιστατικού στην Αθήνα, αδιαφορώντας για τις συνθήκες ασφαλείας, την προσέγγιση διάφορων κοινωνικών ομάδων χωρίς διακρίσεις, τους χώρους νοσηλείας (ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα κτλ.).
Το γεγονός αυτό, απαιτεί δυναμική προσωπικότητα της θεράποντος SOS ΙΑΤΡΟΥ αλλά και ετοιμότητα.

Ο συνδυασμός οικογενειακών υποχρεώσεων για τη SOS ΙΑΤΡΟ αποτελεί ένα από τα καθημερινά διλήμματα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα που εργάζεται χωρίς βατό ωράριο εργασίας και με αντικείμενο μία πολύ υπεύθυνη και αγχώδη εργασία που σχετίζεται με την υγεία του πληθυσμού.

Ποιοι είναι οι SOS ΙΑΤΡΟΙ;

Η SOS Ιατροί αποτελεί την πρώτη ελληνική οργάνωση ελευθεροεπαγγελματιών ειδικευμένων ιατρών με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή κατ΄ οίκον ιατρικών υπηρεσιών 24 ώρες το 24ωρο. Ιδρύθηκε το 1993 κατά το πρότυπο των SOS Medecins στο Παρίσι, οι οποίοι έχουν εμπειρία 40 χρόνων εφημερίας στους γαλλικούς δρόμους.

Οι SOS Ιατροί υπηρετούν το μοντέλο της κατ’ οίκον νοσηλείας το οποίο ακολουθείται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντας έμφαση στον περιορισμό άσκοπων εισαγωγών στο νοσοκομείο και στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του ασθενούς. Η κατ’ οίκον νοσηλεία αποτελεί έναν ταχέως διογκούμενο και αναπτυσσόμενο τομέα του συστήματος υγείας. Στην Αμερική η νοσοκομειακή περίθαλψη γνωρίζει μια κάμψη του 2% ετησίως, ενώ η κατ΄ οίκον νοσηλεία μια αύξηση της τάξης του 20% ετησίως.

Η SOS Ιατροί σήμερα απασχολεί 100 ιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων: καρδιολόγους, παθολόγους, πνευμονολόγους, χειρουργούς, παιδίατρους, ορθοπεδικούς, ψυχιάτρους, νευρολόγους, γαστρεντερολόγους, ουρολόγους, παιδοχειρουργούς, αναισθησιολόγους, δερματολόγους, οφθαλμίατρους, Ω.Ρ.Λ., ενδοκρινολόγους και οδοντιάτρους.

Ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, η τήρηση της ιατρικής δεοντολογίας, η συνεχής αξιολόγηση των προσφερομένων υπηρεσιών, και παράλληλα η συσσωρευμένη εμπειρία των SOS ιατρών στην κατ’ οίκον νοσηλεία και στην επείγουσα ιατρική, μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης, είναι στοιχεία που βοηθούν στην αποφυγή της συχνά άσκοπης παραπομπής των ασθενών στο νοσοκομείο αλλά και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους στο σπίτι.

H SOS Ιατροί, χάρη στο υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών της, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Το 1016 είναι το τηλέφωνο που έχουν καλέσει περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι όταν χρειάστηκαν ιατρό στο σπίτι. Σε έρευνα ικανοποίησης και αξιολόγησης υπηρεσιών που διεξήγαγε η SOS Ιατροί με την εταιρία ερευνών Explorer, το Δεκέμβριο 2007, προέκυψαν πολύ υψηλά επίπεδα ικανοποίησης «9 στους 10 κατοίκους δηλώνουν ικανοποιημένοι ή πολύ ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες των SOS Ιατρών».

Επιπλέον, η άμεση και γρήγορη πρόσβαση των SOS Ιατρών στο σπίτι των ασθενών που προσφέρουν τη σιγουριά της άμεσης ανταπόκρισης και βοήθειας είναι άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη έρευνα καθώς «8 στους 10 δηλώνουν ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από την κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο μέχρι την επίσκεψη του ιατρού ήταν λίγος ή πολύ λίγος».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:
SOS ΙΑΤΡΟΙ, κα Μαρία Θεοχάρη, τηλ. 210 82 11 739, 6936064550
Τηλεφωνικό Κέντρο: 1016
E-mail: [email protected]
url: sosiatroi.gr