Θεραπεία Αιμορροίδων χωρίς χειρουργείο SOS ΙΑΤΡΟΙ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΩΝ (ΑΠΟΛΙΝΩΣΗ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ - BARRON/RBL)

Θεραπεία Αιμορροίδων χωρίς χειρουργείο SOS ΙΑΤΡΟΙ

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η αιμορροϊδοπάθεια χωρίς χειρουργείο;

Όταν οι αιμορροΐδες είναι σε έξαρση, αλλά είναι ακόμη στα αρχικά στάδια, μπορεί να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργείο με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Μία τέτοια είναι η τεχνική Barron/RBL ή αλλιώς απολίνωση με ελαστικούς δακτυλίους. Πρόκειται για μία απλή διαδικασία που δεν χρειάζεται εισαγωγή στο νοσοκομείο και ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα και ανώδυνα.

Χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, τοποθετείται ένα λάστιχο στη βάση της κάθε αιμορροΐδας, με σκοπό να διακοπεί η παροχή αίματος σε αυτή. Μέσα στις επόμενες ημέρες η απολινωμένη αιμορροΐδα “μαραίνεται” και φεύγει στην κένωση συνήθως χωρίς οι ασθενείς να το καταλάβουν. Το ενδεδειγμένο είναι να απολινώνονται 1-3 αιμορροϊδικοί όζοι σε κάθε συνεδρία, ενώ η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί περίπου 40 ημέρες μετά.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, η οποία διαρκεί περίπου 10 - 15 λεπτά, οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι, αφού δεν απαιτείται νοσηλεία. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι δυνατόν να επιστρέψουν στην εργασία τους και στις καθημερινές συνήθειές τους, εφόσον δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές.

Χρήστος Δ. Παπαϊωάννου
SOS Γενικός Χειρουργός

Χρειάζεσαι συμβουλές από γιατρό;
Θέλεις επίσκεψη χειρουργού;
Κάλεσε τώρα 1016 για επίσκεψη χειρουργού στο σπίτι ή στο κοντινότερο SOS ιατρείο!