Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ στην Κίμωλο

ΟΙ SOS ΙΑΤΡΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ στην Κίμωλο

Η κοινωνική ευαισθησία των SOS ΙΑΤΡΩΝ, και η ανάγκη τους για κοινωνική προσφορά, αυτή τη φορά τους έφερε στην Κίμωλο. Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ πήραν τις ιατρικές τους βαλίτσες και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ».

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η πρόσβαση στο νησί δυσχεραίνεται και οι κάτοικοι απομένουν σχεδόν αποκλεισμένοι από κάθε είδους ιατρική περίθαλψη. όχι όμως από τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ και από το «ΝΑΥΤΙΛΟ».

Στην αποστολή αυτή, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους και εξέτασαν δωρεάν τους κατοίκους της Κιμώλου.

Στις 17 Νοεμβρίου 2016 και παρά το χειμώνα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, τα σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν για μία ακόμα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο. Το ταξίδι 87 ναυτικών μιλίων, με επιβάτες τα μέλη της Λέσχης και φυσικά τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ μας έφτασε στο νησί, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.

Δημιουργήθηκαν, όπως κάθε φορά, προσωρινά Ιατρεία, όπου εξετάστηκαν οι κάτοικοι του νησιού. Φυσικά, σε ειδικές περιπτώσεις, που η προσέλευση ορισμένων ασθενών στα Ιατρεία δεν ήταν εφικτή, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ πραγματοποίησαν κατ’ οίκον επισκέψεις και στην Κίμωλο, όπως ακριβώς και στην Αθήνα εδώ και 23 χρόνια!

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ είχαν τη χαρά να συνεργαστούν και πάλι με τα μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», δίνοντας την ιατρική τους φροντίδα, σε εκείνους που τη στερούνται.

 

Δείτε πλάνα από την αποστολή του Ναυτίλου με τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ στην Κίμωλο: