Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ στον Αη-Στράτη

ΟΙ SOS ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΗ-ΣΤΡΑΤΗ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ στον Αη-Στράτη

Οι πάντα δραστήριοι και σε ετοιμότητα SOS ΙΑΤΡΟΙ, συμμετείχαν στην Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο που διοργάνωσε η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ».
Σε ένδειξη ειλικρινούς ενδιαφέροντος για το συνάνθρωπο, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους του Αη-Στράτη της Λήμνου, που στερούνται πρόσβασης ακόμα και στις βασικότερες ιατρικές υπηρεσίες.
Στις 18 Μαΐου 2016 και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πέντε σκάφη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» ξεκίνησαν με την Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο, για ένα ταξίδι 145 ναυτικών μιλίων, με επιβάτες τα μέλη της Λέσχης και φυσικά τους SOS ΙΑΤΡΟΥΣ μας.
Στα προσωρινά Ιατρεία που δημιουργήθηκαν, εξετάστηκαν οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού. Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου η προσέλευση ασθενών στα Ιατρεία δεν ήταν δυνατή, οι SOS ΙΑΤΡΟΙ, έκαναν και πάλι αυτό που ξέρουν τόσο καλά, πραγματοποιώντας κατ’ οίκον επισκέψεις, όπως στην Αθήνα, έτσι και στο νησί!
Το Σάββατο 21 Μαΐου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, η αποστολή πήρε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας μία αναγκαστική στάση στη Σκύρο για ανεφοδιασμό και διανυκτέρευση.
Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ», παρέχοντας στους συνανθρώπους μας, ιατρικές υπηρεσίες που για τους περισσότερους από εμάς, φαίνονται αυτονόητες.

Δημοσιεύουμε τα ευχαριστήρια της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» :

"Το Δ.Σ. και τα Μέλη του «ΝΑΥΤΙΛΟΥ» αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τους εθελοντές Γιατρούς για την συμμετοχή τους και τη δράση τους στην 18η Αποστολή "Σταγόνα Αγάπης" στο Αιγαίο, αλλά και τους σημαντικούς Χορηγούς μας, που για ακόμα μια φορά έδειξαν την κοινωνική τους ευαισθησία και μας έδωσαν την δυνατότητα να υλοποιήσουμε μια ακόμα αποστολή «Σταγόνα Αγάπης» στο Αιγαίο."

 

Παρακολουθήστε το βίντεο: