Η ΓΡΙΠΗ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ…ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Η ΓΡΙΠΗ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ…ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

Όταν η έναρξη της επιδημίας των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού – συμπεριλαμβανομένης της Γρίπης – σημειώνεται κατά την περίοδο των εορτών (τέλη Δεκεμβρίου – Ιανουάριος), παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Λόγω του συγχρωτισμού των ατόμων και της συγκέντρωσης σε κλειστούς χώρους κατά τις γιορτές, η επιδημία έχει μεν λιγότερη διάρκεια αλλά την περίοδο αυτή προσβάλλει το μεγαλύτερο αριθμό ατόμων σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά.

Η γρίπη έχει φύλο;

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία των περιστατικών γρίπης που αντιμετώπισαν οι SOS ΙΑΤΡΟΙ μέσα στο 2009 φαίνεται ότι ενώ η εποχική γρίπη «προτίμησε» σημαντικά περισσότερο τις γυναίκες, η Νέα Γρίπη Η1Ν1 φαίνεται πως επηρεάζει εξίσου και τα δύο φύλα.

Η Νέα Γρίπη προτιμά τους νέους.

Τα στοιχεία των SOS ΙΑΤΡΩΝ του 2009 δείχνουν ότι τα κρούσματα της Νέας Γρίπης εμφανίζονται σημαντικά αυξημένα κατά τις ηλικίες 16-40 και αμέσως μετά στις ηλικίες 41-65, και εναρμονίζονται απόλυτα με τα στατιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, γεγονός που επιβεβαίωσε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Τ. Παναγιωτόπουλος, Παιδίατρος, Επιδημιολόγος στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Τα παραπάνω παρουσιάστηκαν στην Ημέρα Εργασίας με θέμα «2009 Η1Ν1 Πανδημική Γρίπη» που οργάνωσε το Άλφα Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Επιστημών (ΑΙΒΕ) και οι SOS ΙΑΤΡΟΙ.