ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ τη γιορτάζουν όπως κάθε μέρα με 24ωρη εφημερία

Στην Αθήνα, όπως και σε πολλές άλλες μεγαλουπόλεις στον κόσμο, υπάρχει ανάγκη επείγουσας ιατρικής περίθαλψης ασθενών στο σπίτι είτε γιατί αδυνατούν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο είτε δεν μπορούν να βρουν τον προσωπικό τους ιατρό. Αυτό το πρόβλημα οδήγησε στη δημιουργία των SOS ΙΑΤΡΩΝ.

Η φιλοσοφία της λειτουργίας των SOS ΙΑΤΡΩΝ – που φέτος κλείνουν 15 χρόνια εφημερίας – είναι ότι αποτελεί υποχρέωση του SOS ΙΑΤΡΟΥ να σπεύσει (σε 30 λεπτά κατά μέσο όρο) στο πλευρό του ασθενή που τον καλεί στο τετραψήφιο 1016. Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ βρίσκονται σε 24ωρη εφημερία, 365 ημέρες τον χρόνο, ακόμα και γιορτές και αργίες.

Η επίσκεψη στο σπίτι του ασθενούς στην περίπτωση επείγοντoς, μέσα στο οικείο περιβάλλον του, είναι πολύ σημαντική πηγή πληροφοριών για την υγεία του και αποτελεί μια ευρωπαϊκή παράδοση στον τρόπο εξάσκησης της ιατρικής. Κυρίως επειδή συμβάλλει στον περιορισμό άσκοπων εισαγωγών σε νοσοκομείο και στην ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του ασθενούς.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν παρουσιάσει οι SOS ΙΑΤΡΟΙ σε επιστημονικά συνέδρια αποδεικνύεται ότι μόνο το 5,2% των ασθενών χρειάζεται άμεσα εισαγωγή σε νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιπες περιπτώσεις νοσηλεύονται αποτελεσματικά στο σπίτι.

Η SOS ΙΑΤΡΟΙ λειτουργεί στα πρότυπα της μητρικής γαλλικής οργάνωσης SOS MEDECINS, που ιδρύθηκε το 1966 και σήμερα έχει μέλη σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου.

Μετά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ακολουθεί το Πάσχα και πάλι από τα λιγοστά αυτοκίνητα που θα κινούνται στους έρημους δρόμους της πόλης θα είναι αυτά των SOS ΙΑΤΡΩΝ για να κατευθυνθούν στο επείγον περιστατικό, με ασθενείς τις περισσότερες φορές υπερήλικες, μόνους, αδύναμους να μετακινηθούν.

Το βέβαιο είναι ότι για να ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις του μαχόμενου ιατρού κάθε μέρα πρέπει να τη θεωρούμε Ημέρα Υγείας!

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Μπαριάμη, 210 8172256, 6948 756537

url: http//www. sosiatroi.gr