ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ! SOS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ! SOS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ! SOS ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ, με βάση την σχεδόν 30χρονη εμπειρία τους στην ιατρική κάλυψη εκδηλώσεων τόσο της Τεχνόπολης όσο και άλλων, σας συμβουλεύουν πως να αποφύγετε τις δυσάρεστες παρενέργειες της ζέστης και να απολαύσετε τη βραδιά.

SOS συμβουλές για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές συναυλίες

  • Ελάτε εγκαίρως στο χώρο της παράστασης, υπολογίζοντας από πριν αρκετό χρόνο προκειμένου να διανύσετε την απόσταση προς το θέατρο και να παραλάβετε τα εισιτήρια. Έτσι θα αποφύγετε το άγχος, το τρέξιμο και τις συνέπειες τους.
  • Αποφύγετε τις προηγούμενες ώρες να εργαστείτε εξοντωτικά ή να εκτεθείτε για πολλές ώρες στον ήλιο.
  • Χρησιμοποιείτε βεντάλιες ή άλλο μέσο για να δροσίζεστε.
  • Καταναλώνετε αρκετό νερό (όχι οινοπνευματώδη) ή χυμούς φρούτων.
  • Φοράτε βαμβακερά, ανοιχτόχρωμα ρούχα και άνετα παπούτσια.
  • Δροσίζετε συχνά το κεφάλι και τον αυχένα με νερό ή υγρό μαντηλάκι.

Καλέστε τον εφημερεύοντα ιατρό της εκδήλωσης

Η πολύωρη ακινησία σε στενό χώρο σε συνθήκες ζέστης και υγρασίας μπορεί να σας προκαλέσει δυσφορία. Αν νιώσετε άσχημα κρατήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε. Απευθυνθείτε στους ταξιθέτες των εκδηλώσεων, για να καλέσουν τον SOS ΙΑΤΡΟ βάρδιας που βρίσκετε στο χώρο, ώστε να σας παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Σύντομα θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα και θα συνεχίσετε να απολαμβάνετε την παράσταση. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ζητήσετε φροντίδα και συμβουλές από τον εφημερεύοντα ιατρό, νοσηλευτή ή διασώστη που βρίσκεται στο χώρο της παράστασης.

Οδηγίες για ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας

Αν συνοδεύετε ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια προβλήματα, αφιερώστε λίγο χρόνο από νωρίς και ελέγξτε καταστάσεις που μπορεί να σας προβληματίσουν την ώρα της παράστασης. Το καλοκαίρι άτομα που λαμβάνουν αντιυπερτασικά ή διουρητικά φάρμακα μπορεί να εμφανίσουν υπόταση ή αφυδάτωση. Φροντίστε να πιούν αρκετά υγρά και δώστε τους την ευκαιρία να πάνε στην τουαλέτα πριν την παράσταση. Σιγουρευτείτε ότι νιώθουν καλά πριν ξεκινήσετε και δώστε τους λίγο περισσότερη προσοχή κατά τη διάρκεια της παράστασης.