ΙΑΤΡΙΚΗ… ON THE ROAD

«Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι!» ακούμε και αστραπιαία το παρμπρίζ μας δέχεται γιαούρτια και καφέδες. Ήξερα ότι η κλήση ήταν από Εξάρχεια, δεν είχα φανταστεί, όμως, ότι κάθε φάρος στην οροφή αυτοκινήτου το καθιστά αυτομάτως ύποπτο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μέσα από το θολό από τους καφέδες παρμπρίζ, διακρίνουμε μια καλοντυμένη και περιποιημένη κυρία να ορμάει στη μέση της Στουρνάρα και να μας αναγκάζει να σταματήσουμε.

Ανοίγει την πόρτα, χώνεται στο πίσω κάθισμα και μας κάνει, απελπισμένη, νόημα να φύγουμε γρήγορα. Κατηφορίζοντας τη ρωτάω τι συμβαίνει και μου λέει ότι χωρίς να ξέρει τον λόγο της επιτέθηκαν στην πλατεία κάτι νεαροί με κουκούλες.  Μόλις ηρέμησε της εξηγώ ότι δεν είμαστε «περιπολικό», αλλά SOS ΙΑΤΡΟΙ. «Το ξέρω!», μου απαντάει. Προσθέτω, μάλιστα, ότι πηγαίνουμε σε ιατρικό ραντεβού και λόγω των επεισοδίων κάναμε την παράκαμψη. Δεν πτοείται και εννοεί να μου εξηγήσει γιατί η περίπτωσή της είναι πιο επείγουσα ιατρικά από το περιστατικό που πηγαίνουμε.

Έχει άγχος και τάσεις αυτοκτονίας τώρα τελευταία. Όλα άρχισαν πριν ένα μήνα που ο σύντροφός της, με τον οποίο είναι δέκα χρόνια μαζί, της πακετάρισε ξαφνικά τα πράγματα, τα έστειλε στον αδελφό της κι άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού ώστε να μην μπορεί να μπει. Δεν της απαντούσε, δε, ούτε στο τηλέφωνο. Εκείνη δεν άντεξε άλλο και πριν μια εβδομάδα νοίκιασε φορτηγάκι, έβαλε όλες τις κούτες πάλι μέσα, πήρε έναν κλειδαρά, άνοιξαν και εγκαταστάθηκε πάλι σπίτι τους. Μόνο που από τότε ο σύντροφος δεν της έχει πει ούτε κουβέντα, ούτε καν καλημέρα. Δεν αντέχει τη σιωπή, θα αυτοκτονήσει . Όταν επέμεινα για να καταλάβω το πρόβλημα της σχέσης τους, η απάντηση της ήταν ότι εκείνος δεν την αντέχει επειδή… δεν του μαγειρεύει! Χωρίς πολλά πολλά της έδωσα το τηλέφωνό μας, κατέβηκε στην Λ. Αλεξάνδρας και συνεχίσαμε να προλάβουμε το ραντεβού μας. Πήρε τηλέφωνο μετά από καιρό να ευχαριστήσει. Όλα ήταν πια μια χαρά. Ρώτησα αν άρχισε να μαγειρεύει. Όχι, απάντησε. Ακολούθησε τη συμβουλή μιας φίλης της: πήρε ξανά τα πράγματά της, έφυγε και πήγε στον αδελφό της αφήνοντας έτσι τον σύντροφό της να την αναζητήσει. Όπερ και εγένετο!

Σωτήρης Γκορίτσας
Σκηνοθέτης

Το παρόν αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.